Een Travellerspoint blog

Lake Louise

semi-overcast 8 °C
Bekijk Canada op rverlinden's reiskaart.

Maandag 6 september
Vandaag was een wandeldag rond Lake Louise.

We zijn gestart naar lake Agnes tea house (3.4km) daarna verder naar six glaciers teahouse (4.4km) en dan terug naar beneden naar het lake Louise (5.5km). Schitterende wanelingen met mooie uitkijkpunten. Door deze twee teahouses in een dag te bezoeken, kregen we een certificaat.

De theehuisjes worden 1 keer per seizoen per helikopter bevoorraad met propaan, water, bloem, ... en wekelijks per paard. Het personeel slaapt 5 dagen boven op de berg en moet dan ofwel per paard of te voet dezelfde wandeling doen dan wij gedaan hebben om terug in de bewoonde wereld te komen.

Boven op de berg was het aan het sneeuwen terwijl beneden het zonnetje scheen.
Toch weer een leuke dag en die theehuisjes boven op de berg hebben een speciale charme.

Zondag 5 september
yoho.jpg
Yoho National Park was de bestemming van vandaag. Het park ligt vlak naast Banff maar in de provincie Britisch Columbia. In de ochtend zijn we naar de Takkakaw falls gewandeld, een van de hoogste watervallen van Canada.
In de namiddag hebben we een langere wandeling gemaakt rond het Emerald Lake (zie foto). Het geluk is echt wel met ons wat het weer betreft. We hebben de wandeling van twee uur in stralende zon kunnen doen en het begon te regenen van zodra we terug in de auto zaten.

Tot slot hebben we de "Rockpile" beklommen aan lake Morraine. De Rockpile is eigenlijk een grote stapel rotsblokken.
Lake Morraine is toch wel een van de mooiste smaragdgroene meertjes dat we al gezien hadden.
Van Lake Morraine was het nog maar enkele minuutjes tot ons hotel in Lake Louise.

Zaterdag 4 september

De hele dag zijn we langs de icefields parkway gereden. Achter elke bocht kan je wel weer een foto nemen van het mooie landschap. Onderweg hebben we verscheidene stops ingelast. De eerste stop was een korte wandeling naar de Athabasca Falls.

Athabasca_Glacier.jpg

Een uurtje verder kwamen we toe bij de Athabasca gletsjer. Een van de grootste gletsjers van de Columbia Icefield. Jaarlijks wordt de gletsjer een stuk kleiner, je ziet hier heel goed de gevolgen van de opwarming van de aarde. De speciale attractie is hier de speciale bussn waarmee je een toch kan maken op de gletsjer. Het zijn bussen met extra grote banden (lijkt wel op tractorbanden) die speciaal ontworpen zijn om de steile gletsjer op te rijden. Na een ritje van een half uur op de gletsjer mochten we even uitstappen. Het was net beginnen te sneeuwen.

In het laatste gedeelte van de rit richting Lake Louise zijn we nog gestopt aan het Peyto lake. Het eerste van de vele smaragdgroene meertjes dat we nog gaan zien in Banff National Park.

lake_louise.jpg

Aan het Lake Louise lag dan het prachtige hotel "Fairmont Chateau Lake Louise" dat we hadden gereserveerd. Het is mooie gelegen met een prachtig uitzicht op het meer. Qua hotel en hotelservice is het ook echt wel top. We zaten op de Fairmont Gold floor met onbijtservice, een lounge die ter beschikking was met frisdrank en 's avonds extra hapjes voor het dinner. Iemand al eens van turndown service gehoord ? Na een vermoeiende dag gingen we wat vroeger slapen. We waren net in bed TV aan het kijken toen men klopte en vroeg of we turndown service nodig hadden. Dan leggen we het bed open, doen we de gordijnen naar beneden, doen we ijs in de ijsemmer en zetten ze een flesje water op het nachtkastje. Ik weet dat ze dat op een cruiseboot ook komen doen, maar hier was ik toch even verrast.

Al bij al mag ik zeggen dat de Canadese standaard van hotels heel hoog ligt en de service ook. We hebben overal prima service gehad.

Geplaatst door rverlinden 17:43 Gearchiveerd in Canada

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Turndown service, is dat niet dat ze je bedsprei komen klaar leggen voor het slapengaan?
Zo'n vrouw zoek ik nog altijd ... :-)

Amai, knappe natuur!
Erik

door wuytserik

de 'turndown service' in een hotel is de dienstverlening waarbij de kamers worden in gereedheid gebracht voor de klant voor die gaat slapen. Beddegoed openslaan, licht anders instellen, afvalbakjes nogmaals ledigen en... het chocolaatje op het hoofdkussen, vaak vergezeld van het formulier waarop je het ontbijt voor room-service invult. Zo heb ik dat op google gevonden, klinkt wel geweldig.

door Devoskes

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint